Pengakuan remaja yang Bercinta, bercouple bedua-duaan, aksi ringan2 dan akhirnya terlanjur...WHY?...MUST READ...

Semuanya bermula dengan perkataan CINTA

"Dan janganlah kamu menghampiri zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat. (surah Al-isra' ayat 32)

RAMAI REMAJA YG BERCINTA SEBELUM KAWIN PERNAH TERLANJUR DENGAN BF...SANGGUP CONTING ARANG KE MUKA KELUARGA...WHY???

TAHUKAH  KALIAN BAHAWA PERBUATAN ZINA ITU SEMEMANGNYA PERBUATAN YANG KEJI, JIJIK, KOTOR  DAN MUNGKAR...DAN AZAB YANG PEDIH AKAN MENIMPA KEATAS PENZINA-PENZINA ITU...?

KEPADA MEREKA YG TENGAH HANGAT BERCINTA...PIKIR2KANLAH SETIAP PERBUATAN YANG ANDA LAKUKAN ITU...RATA2 TERLALU HAMPIR DENGAN PENZINAAN...BERCOUPLE BERDUA-DUANAN JALAN MENGHAMPIRI ZINA...MEREKA YG PERNAH BERCOUPLE, BERDATING TIDAK SUNYI UTK MELAKUKAN AKSI2 RINGAN BERSAMA PASANGAN KEKASIH MEREKA TANPA ADA RASA MALU...DAN AKHIRNYA BOLEH MEMBAWA KEPADA PENZINAAN...

SEDARLAH KALIAN BAHAWA BERCOUPLE ADALAH BUDAYA BARAT YANG CUBA MERACUNI PEMIKIRAN UMAT ISLAM SUPAYA RAMAI YANG BERANI MELAKUKAN SEKS BEBAS DAN ANAK LUIAR NIKAH...

KEBANYAKAN REMAJA YANG PERNAH TERLANJUR TERDIRI DARIPADA GOLONGAN TERPELAJAR YANG MENUNTUT DI UNIVERSITI...WHY???


PENGAKUAN 1

SAYA penuntut universiti. Pada zaman persekolahan dulu saya kuat berpegang kepada agama tapi selepas memasuki alam universiti, saya mengalami kejutan budaya yang menyebabkan saya jadi alpa serta mempunyai ramai teman wanita.

Pada awalnya saya hanya mahu hubungan biasa tetapi teman wanita mengajak saya melakukan ‘ringan ringan’. Selepas itu kami menjadi semakin berani dan sentiasa melakukan perkara terkutuk itu. Akhirnya, kami terlanjur dan kami menjadi ketagih dan kerap melakukannya apabila bersama.


Namun pada satu hari, saya mendengar ceramah seorang ustaz. Saya terus terkenang dosa yang saya lakukan selama ini. Saya berasa sungguh menyesal kerana hidup saya bergelumang dengan dosa.


Saya cuba kembali ke pangkal jalan tapi teman wanita selalu menggoda dan mengajak saya melakukan perkara terkutuk itu. Saya sukar menahan nafsu. Tolonglah saya Dang Setia.

PENGAKUAN 2

SAYA gadis terlanjur dan hamil empat bulan. Kini, saya tertekan dan pemikiran bercelaru. Saya buntu memikirkan bagaimana hendak menyembunyi kehamilan ini daripada pengetahuan ibu bapa kerana takut mereka kecewa dan membuang saya.
Malah, ayah seorang yang suka ke surau. Semakin hari saya sayangkan anak ini tapi tidak tahu bagaimana menguruskan sijil kelahirannya nanti dan menyara dirinya.

Lelaki itu tidak mahu bertanggungjawab dan saya terfikir hendak menggugurkan kandungan daripada memberikannya kepada orang lain. Tolonglah saya menyelesaikan masalah ini.

Saya buntu dan hidup dalam ketakutan. Saya takut bayi ini akan dirampas kerana anak luar nikah.

Lara Pulau Pinang

PENGAKUAN 3

# NANI, 16, dari Kuala Lumpur

“SAYA mula mengenali seks tahun lalu apabila menjadi mangsa kerakusan teman lelaki ketika saya tinggal bersamanya selama tiga hari selepas keluar rumah. Sejak itu, saya mula ketagih seks.

Apabila ketagih datang, saya melakukan onani untuk memuaskan diri sendiri, sama ada di tandas sekolah atau rumah. Ada ketika saya tak mampu tahan sehingga menawarkan diri kepada lelaki, tetapi bukan rakan sekolah.

Sekurang-kurangnya, sekali sehari saya melakukan seks. Ada lelaki yang saya kenal dua ke tiga minggu, terus saya ajak lakukan seks.Malah pernah saya pelawa seorang lelaki bangsa lain yang saya baru kenal beberapa minit. Sukar untuk memuaskan ketagihan saya. Malah saya pernah melakukan seks bersama lima lelaki, namun masih tidak puas.

Apabila ketagih, saya hubungi mana-mana lelaki yang saya kenal dan ajak mereka lakukan seks. Biasanya rumah atau hotel murah menjadi lokasi pilihan saya untuk melampias nafsu. Pernah juga saya lakukan seks di tepi tasik pada waktu tengah hari kerana tidak mampu tahan gelora nafsu.

Saya cuba bertahan daripada melakukan perbuatan terkutuk ini, namun tidak mampu. Perkara ini masih berterusan dan kali terakhir saya melakukannya dua minggu lalu.”


PENGAKUAN 4

SAYA berusia awal 20-an dan ada seorang kekasih seusia saya. Kami saling menyayangi tapi masalahnya hubungan kami mendapat tentangan keluarga.Kekasih saya tiada kerja tetap manakala saya bekerja. Kata keluarga saya, mereka tidak mahu hidup saya susah kerana berkawan dengan orang yang tiada kerja tetap.

Kekasih saya juga pernah mengambil ganja satu ketika dulu. Kata keluarga dan kawan saya, orang macam ini tidak akan berubah (perangai). Saya rasa bersalah sangat sedangkan kekasih saya bermati-matian kata dia sudah berubah.

Kekasih saya seorang yang mengambil berat dan bertanggungjawab. Saya bahagia bersama dia. Kami juga pernah terlanjur.

Kami ingin berkahwin tapi keluarga saya menghalang. Adakah saya patut memutuskan hubungan ini demi keluarga tercinta?

KYARA


PESANAN DARI ADMIN:dalam surah Al-isra',telah ada peringatan supaya kita tak menghampiri zina..kalau menghampiri zina pun dah mengundang murka Allah,apatah lagi dengan betol-betol melakukan zina...kan?ada banyak sebab yang membawa kepada zina..kita boleh fikir sendiri....tapi bagi yang dah terjebak dgan zina,bertaubatlah..ye,mungkin kita tak rasa bersalah..'kubur kan lain-lain'...tapi bila dah TERmengandung,mulalah hilang arah..masa nie lah baru nak gelabah...mula terfikir melakukan dosa yang lain iatu gugurkan kandungan atau buang anak kat mana-mana...dah jadi senario normal kan...

Sekiranya anda tidak mampu untuk mengawal nafsu janganlah bercinta sebelum nikah...takut2 akan mengundang kepada berlakunya penzinaan...sebelum anda rasa teringin hendak melakukan zina bersama bf/ gf anda...pikirlah dan tenunglah muka kedua ibubapa kita yang selama ini telah penat lelah membesarkan kita sejak kita kecil lagi...ayah juga penat lelah berkerja mencari duit untuk membesarkan kita sehingga kita berjaya masuk ke universiti...akan tetapi kenapa kita ini anaknya sanggup melukakan hati ibupapa dan menconteng arang kemuka mereka...semata-mata ingin menjaga hati kekasih kita iaitu bf/gf kita...? mrk cuma boleh bagi cinta tetapi mereka tidak punya hak ape2 pn kpd kita pn hendak pegang tangan pun tidak ade hak sebenarnya tetapi kenapa kita perlu meletakkan rasa rindu, sayang yg tinggi kpd kekasih kita itu...why...?bagaimana pula dengan hati mak dan ayah kita yang telah membesarkan kita....betapa tergurisnya hati mereka apabila mereka tahu yang anda pernah berzina...so pikir-pikirkanlah anda wahai remaja...janganlah jadi HAMBA CINTA yang akhirnya jadi KORBAN CINTA...

saya pernah dengar..ada yang mengatakan..dari mata turun ke hati..bermula dari pandangan mata,mula pulak berpegangan tangan,pastu berpeluk cium dan akhirnya ZINA...sahabat-sahabat yang saya sayangi,jauhilah..jangan rosakkan diri kita..bertaubatlah...berpeganglah pada Al-quran dan sunnah Rasulullah saw...setiap perintah Allah ada hikmahnya...kita nak melahirkan keturunan yang baik...jadi,gunalah cara yang baik...bukan melalui zina...

harap sama-sama dapat jadikan pengajaran..apa yang saya tulis nie ibarat cermin..akan dipantul balik pada saya..jadi,juga merupakan peringatan pada saya...sama-sama muhasabah ya...

brought to you by : jom tutup aurat dan jaga akhlak (facebook)
                            http://www.tagged.com/jagaauratanda (tagged)

to be continued....
Artikel seterusnya...statistik dan pengakuan yang menakutkan dikalangan remaja zaman sekarang yang mengaku hilang dara bukti cinta dan mendedahkan aurat....semuanya gara2 bercinta sebelun nikah...

berzina

pengakuan

bercouple
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...